Edwin Reurings

Edwin Reurings

Ik was begin twintig toen ik voor het eerst echt interesse kreeg in spiritualiteit in de vorm van boeken, yoga en meditatie. Daarmee opende zich een compleet nieuwe wereld voor mij en kwam ik meer in contact met mijn gevoelens en intuïtie.

Ik onderzocht mijn christelijke wortels in boeken en beoefende daarnaast intensieve vormen van yoga en meditatie. Dit leidde tot extatische ervaringen en ervaringen van synchroniciteit waarbij ik me diep verbonden voelde met Jezus en God. Er was een sterk verlangen om mijzelf compleet over te geven aan Goddelijke leiding en de wereld te verzaken. Ik verloor echter de balans met mijn aardse zelf en dat leidde tot grote verwarring.

Een zeer donkere periode volgde. Ik raakte mijn baan kwijt, was spiritueel de weg kwijt, voelde me alleen en door God verlaten. Via een yogacontact hoorde ik over een man in India die zei dat hij één was met het Goddelijke. Ik las vele wonderlijke verhalen over hem en ik kreeg hoop dat hij me spiritueel weer op de juiste weg zou kunnen helpen. Ik bezocht hem verschillende keren in India maar voelde mij echter nog steeds in verwarring over mijn ervaringen.

Mijn eerdere spirituele ervaringen hadden een zeer diepe indruk op mij gemaakt. Ik wíst dat er een bron van Liefde bestond die onvoorwaardelijk is en die in mij en door mij heen kon werken. Ik wist ook dat de potentie van de mens zoveel groter is dan wat ik tot dan toe dacht en dat mijn identiteit niet beperkt is tot mijn lichaam. Ik kon dit alles echter lange tijd niet meer ervaren en dat frustreerde me zeer.

Ik bleef zoeken naar wegen om mijzelf weer te openen voor Liefde, niet langer alleen maar nu ook in verbinding met anderen. Ik bezocht leraren op het gebied van non-dualiteit waaronder Gangaji. In de loop der jaren vond ik twee spirituele bronnen die voor mij enorm behulpzaam zijn geweest. Het boek Een cursus in Wonderen en het meditatief zelfonderzoek zijn twee wegwijzers die op verschillende manieren naar Liefde verwijzen als de fundamentele oorsprong van de mens.

Meermaals heb ik in mijn leven perioden van spirituele versnelling ervaren, waarbij ik de balans met mijn aardse zelf verloor. Vooral het ontwikkelen van ervaringskennis en onderscheidingsvermogen op spiritueel vlak bleek voor mij behulpzaam bij omgaan met deze verwarring. Middels het project ‘Spiritualiteit in Balans’ wil ik mij inzetten voor het delen van deze kennis tussen mensen met ervaringen als de mijne. 

Vanuit Groeiedag Training begeleid ik sinds 2003 mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, voornamelijk in groepen. Ik heb cursus, training en coaching gegeven op het vlak van spreken voor groepen, communicatie, groepsbegeleiding, zingeving en spiritualiteit. Meer informatie over Groeiedag en mijzelf vind je op groeiedag.nl en Linkedin.

Je kunt mij schrijven, bellen (06-51507617) en skypen of ontmoeten op afspraak.