Edwin Reurings

Edwin Reurings

Ik was begin twintig toen ik voor het eerst interesse kreeg in spiritualiteit in de vorm van spirituele boeken, yoga en meditatie. Daarmee opende zich een compleet nieuwe wereld voor mij. Als student informatica en kennistechnologie had ik vooral mijn rationele kant ontwikkeld. Nu kwam ik meer in contact met mijn gevoelens en intuïtie. Ik onderzocht mijn christelijke wortels in boeken en beoefende daarnaast diverse vormen van yoga en meditatie.

De spirituele activiteiten leidden tot een periode van veelvuldige synchroniciteit en kundalini-ervaringen waarbij ik me intens verbonden voelde met mijn hart, Jezus en met andere mensen. Ik verlangde er sterk naar om mijzelf over te geven aan Goddelijke leiding en de wereld te verzaken. Daarnaast was ik het einde van een liefdesrelatie aan het verwerken. Ik sliep langere periode beperkt, verloor de balans met mijn aardse zelf en dit alles leidde tot verwarrende ervaringen. Door deze ervaringen sloot ik mijzelf af voor Liefde.

Een zeer donkere periode volgde. Ik raakte mijn baan kwijt, was spiritueel de weg kwijt, voelde me alleen en door God verlaten. Via een yogacontact hoorde ik over een man in India die zei dat hij één was met het Goddelijke. Ik las vele wonderlijke verhalen over hem en ik kreeg hoop dat hij me spiritueel weer op de juiste weg zou kunnen helpen. Ik bezocht hem verschillende keren in India, maar voelde mij nog steeds in verwarring over mijn ervaringen. Deze tijd leerde me wel hoe belangrijk ik gelijkwaardigheid vind in de omgang met een spiritueel leraar.

Ik kon mijn eerdere ervaringen van Liefde niet vergeten. Ik wíst dat er een Bron van liefde bestond die onvoorwaardelijk is en die in mij en door mij heen kon werken. Ik wist ook dat de potentie van de mens zoveel groter is dan wat ik ooit dacht en dat mijn identiteit niet beperkt is tot mijn lichaam. Ik kon dit alles echter lange tijd niet meer ervaren en dat frustreerde me zeer.

Ik bleef zoeken naar wegen om mijzelf weer te openen voor Liefde. In 1998 vond ik Een Cursus in Wonderen en maakte later rondom dit boek verbinding met anderen. Het boek landde diep in mijn hart en er ontstond een groot verlangen om ooit over de Cursus te delen met anderen. Ik wist ook dat ik nog veel tijd nodig zou hebben voordat ik hier aan toe zou zijn.

Tot 2003 werkte ik in diverse rollen binnen het ICT-werkveld, waaronder die van docent. Mijn ervaringen met de Cursus, mijn verlangen om deze te delen, de energie die ik kreeg van het werken met groepen leidden tot een beslissing om het roer om te gooien in mijn werk. Ik volgde de jaaropleiding tot trainer en coach bij Blankestijn & Partners. Ik startte Groeiedag training & coaching en gaf een aantal jaar workshops en trainingen rondom het thema ‘spreken voor groepen’ en later ook ‘geweldloze communicatie’.

Een Cursus in Wonderen was nog steeds mijn voornaamste inspiratiebron. Ik worstelde destijds wel met het vinden van balans tussen wereldse verlangens en spirituele verbinding. Pas later in mijn leven zou ik de Cursus beter begrijpen en hierin balans vinden.

Vanuit mijn toenmalige verlangen naar innerlijke vrede zocht ik verder in spiritualiteit. Ik bezocht leraren op het gebied van non-dualiteit waaronder Gangaji. In de jaren daarna beoefende ik het meditatief Zelfonderzoek en las ik over ik het leven van Ramana Maharshi. Deze meditatievorm en ‘Een Cursus in Wonderen’ brengen mij steeds weer de mogelijkheid om thuis te komen in het hart.

Meermaals heb ik in mijn leven perioden van spirituele versnelling ervaren, waarbij ik de balans en verbinding met mijn spirituele bronnen verloor. In de verruiming die ik ervaarde ontstonden nieuwe identificaties die de plek innamen van mijn verbinding met Liefde. Deze illusies leidde tot verwarringen op diverse levensvlakken maar losten zich gelukkig altijd vanzelf weer op.

Vanaf 2017 werkte ik vier jaar in opdracht van herstelacademies en GGZ-instellingen. Vanuit Groeiedag begeleidde ik groepen rondom de thema’s groepsbegeleiding en zingeving. Ik volgde een opleiding non-duale coaching en therapie. Vanuit mijn eerdere ervaringen nam ik mede het initiatief tot het project Spiritualiteit in Balans, dat mensen meer inzicht wil laten vinden rondom de verwarring die soms op kan treden rondom spirituele ervaringen.

Dit jaar geef ik gehoor aan een jarenlange innerlijke roep om met anderen te delen wat mijn hart raakt. Dankbaar zie ik in Herinner liefde meerdere levenslijnen samenkomen. Naast mijn werk geniet ik van het met Liefde tijd doorbrengen met mijn partner en haar kinderen, het beoefenen van improvisatietheater, zingen, gitaar spelen en zeilen.

Contact | LinkedIn profiel